Welkom terug, iPhone!

Door JottemJ op donderdag 26 maart 2009 20:03 - Reacties (12)
Categorieën: Mac hardware, Mac software, Views: 6.811

Wie een iPhone bezit of veel techsites leest weet wat er speelt. De iPhone is een mooi stukje speelgoed dat veel zaken goed op orde heeft, maar helaas zijn er ook een aantal manco's. Voor mij persoonlijk is het gebrek aan copy-paste er één, tethering (via de iPhone surfen op je laptop) een andere.

OS 3Er is nog wel meer mis, maar dat valt wat moeilijker op te lossen. Zo is de prijs naar mijn mening nog steeds aanzienlijk en het feit dat je vastzit aan T-Mobile is behoorlijk jammer. Als je over de prijs problemen heen bent gestapt en de bankrekening weer eens hebt geplunderd, kom je tot de ontdekking dat het netwerk van onze grote vrienden van T-Mo niet zo best is. De stad is nog niet zo'n ramp, dekking is daar wel goed tot prima. Erger wordt het als je met de trein of auto het 'platteland' gaat ontdekken, drie kwart van de tijd zit je zonder 3G (en dan is surfen niet leuk meer) en als je nog meer geluk hebt dan ben je de gehele verbinding kwijt. Nu is met de laatste updates in versie 2.x wel een boel opgelost, maar de dataverbinding blijft een zwak punt. Gelukkig zijn wij niet de enige met dit soort problemen (AT&T in de States).

Gelukkig komt Apple deze zomer met OS 3 voor de iPhone en iPod Touch! Copy-paste is eindelijk beschikbaar, tethering zit er in, MMS ook nog eens (MMS? Wie gebruikt dat?), Spotlight zoekfunctie, landscape on-screen keyboard en als leuke extra ook A2DP Bluetooth ondersteuning (stereo bluetooth headset!). Daarnaast nog wat kleine dingen (ongeveer 100 nieuwe features in totaal), waarvoor ik jullie graag verwijs naar de videoreview van Engadget.

Wat ik mij afvraag of dit ook daadwerkelijk nieuwe kopers over de streep trekt, zijn er hier mensen die nu wel een iPhone of iPod Touch kopen met OS3 op komst?

Tot slot zijn er ook wat aanwijzingen gevonden in de nieuwe firmware die duiden op nieuwe apparaten met OS 3 .... misschien toch een Netbook? ;)

Volgende: MacBook Mini - Apple's Netbook? 03-'09 MacBook Mini - Apple's Netbook?
Volgende: Apple 3G Netbook? 03-'09 Apple 3G Netbook?

Reacties


Door Tweakers user Wiethoofd, donderdag 26 maart 2009 20:31

* Wiethoofd heeft al een iPod Touch en een iPhone 2G
Mobiel internetten is 3x niets, Edge is traag, 3G is ook niets, de A2DP bluetooth feature is iPhone 3G only, de hardware in de 2G zou te oud zijn.

En voor de iPod Touch wordt het weer een betaalde update (lees: de derde).

Veel features die in de 3.0 firmware nieuw zijn, zijn al met een jailbreak binnen handbereik.

Door Tweakers user ViperNL, donderdag 26 maart 2009 20:38

Wordt het misschien toch nog een volwaardige smartphone! :)

Door Tweakers user twixx, donderdag 26 maart 2009 20:39

Wiethoofd, spreek je uit ervaring met de iPhone?
Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ik mobiel internetten 3x top vind!

Door Tweakers user BDH360, donderdag 26 maart 2009 20:47

Ik heb gemenge gevoelens over mobiel internet.

Ik kan vrij aardig uit de voeten met mijn Touch HD, maar zit meestal (thuis ff iets snel checken) op WiFi.

Onderweg (Vodafone 3,6 mbit) werkt het ''wel aardig'', niet supersnel, maar het werkt en zeker geen inbel-snelheid.

Touchscreen is voor het scrollen wel véél fijner dan mijn vorige Nokia N95 8 GB. Ook de resolutie is lekker hoog dus het gaat vrij aardig allemaal (wel Opera, en niet de brakke zeer goedkope IE).

Jammer dat mijn telefoon nét de power mist om video perfect weer te geven (YouTube filmpjes haperen in de speciale YouTube client). Ik merk gewoon dat zodra het filmpje klaar is met downloaden, hij nét genoeg power heeft om hem wel goed af te spelen.

Wellicht dat ze er met een ROM-update net wat meer uit halen.

Door Tweakers user Wiethoofd, donderdag 26 maart 2009 21:43

quote: twixx
Wiethoofd, spreek je uit ervaring met de iPhone?
Mijn iPhone 2G beschikt niet over een 3G module, dus ik moet via EDGE/HSDPA internetten, en in een snel bewegende trein is dat niets. Zelfs in de trein Leeuwarden - Groningen zit "mobiel internet" maar je bent 4 minuten je site aan het laden, dan wachten totdat hij opgebouwd wordt om vervolgens halverwege een time-out te krijgen.

Ook is het zo dat als je thuis zit en je wi-fi net niet voldoende bereik heeft hij automatisch overschakelt naar mobiel internet, wat met een simpel prepaid test simkaartje redelijk in de papieren loopt, en dat valt pas met een jailbreak uit te schakelen.

Door Tweakers user ferrybouwman, donderdag 26 maart 2009 23:27

Ik internet behoorlijk vaak op m'n 3G en dat gaat best goed via Vodafone. Vaak stream ik muziek op fatsoenlijke kwaliteit of kijk in het NOS journaal onderweg in trein/bus/metro. Over het algemeen werkt het prima, al heb ik toch in de dunner bevolkte gebieden wat last van een trage HSDPA/UMTS verbinding, waarbij een enkel keertje zelfs teruggeschakeld wordt op GPRS en dat betekent einde van het streamen zoals je begrijpt :P

Wat betreft de 3.0 software denk ik dat het zeker een aantal mensen over de streep zal trekken om tot aanschaf van een iPhone over te gaan. Voornamelijk de huidige windows en andere smartphone gebruikers klagen over het gebrek aan functies als copy-paste, tethering en MMS. Wel denk ik dat deze functies door een in verhouding zeer kleine groep actief gebruikt gaan worden. Dit komt doordat de iPhone een relatief simpel te gebruiken apparaat is die ook door niet-tweakers massaal gekocht wordt. Ik betwijfel daarom of het voor veel van de huidige gebruikers echt voordelen gaat bieden, maar extra kopers (andere doelgroep misschien?) aantrekken zal het ongetwijfeld doen.

Door Tweakers user bechown, vrijdag 27 maart 2009 08:57

Was al tevreden met mijn iPhone maar met de aankomende update helemaal.. Ik heb tot zover geen betere telefoon/muziekspeler combi gehad.. Daarnaast ook mijn podcast bekijken en alle andere extras zoals apps.. Dit is de eerste keer sinds tijden dat ik blij ben met mijn telefoon.. Enige minpunt is geen flash ondersteuning.. Happy iphone gebruiker

Door Tweakers user boe2, vrijdag 27 maart 2009 09:17

Je weet dat het erg gesteld is wanneer je blij bent met.....stereo support voor BT, terwijl ALLE andere BT features nog altijd pijnlijk afwezig zijn.
Nog een laaaaange weg te gaan voordat de iphone qua features meekan met de betere smartphones.

Door Tweakers user Loekie, vrijdag 27 maart 2009 09:55

Ehm, ja het zou mij over de streep kunnen trekken ja, die basale dingen die eerder niet werkten en nu wel gaan werken(hopelijk) zouden mij over de streep kunnen trekken.
Per januari komend jaar kan ik weer verlengen met evt een bonus en ga dus me eens een beetje oriënteren qua foons.
De hardware van de Iphone 3G is dan wel 'oud' en zal ook aan het einde van ondersteuning lpen, maar de andere fabrikanten zitten ook niet stil en android lijkt me ook grappig.
Vanaf 2e helft dit jaar zouden daar meer foons mee uitgerust moeten zijn en ben benieuwd hoe dat zich ontwikkeld.
Tot die tijd houd ik het lekker bij mijn SE W960i.

Door Tweakers user bechown, vrijdag 27 maart 2009 10:03

Alle default functies van andere smartphones zijn niet denderend en niet goed uitgewerkt.. Hoe vaak je wel niet een softreset op een Windows variant moet uitvoeren is diep teleurstellend.. We hebben hier windows mobile apps draaien en ik maak ook custom software sporadisch ervoor om functionaliteiten of 'onvolkomenheden' weg te werken.. Symbian werkt alleen met de standaard software.. Zal maar niet opnoemen hoeveel smartphones er bij nokia uitgekomen zijn voordat het een beetje stabiel is gaan werken en genoeg functionaliteiten heeft om een beetje interessant te zijn.. Ik denk dat ik bij elkaar een stuk of 20 smartphones heb gehad op het werk(htc,hp,nokia,samsung).. Ben daarom blij dat de functionaliteiten die in de iphone zitten goed werken en nu uitgebreid worden met vermoedelijk(apple) goed werkende functionaliteiten.. Ik heb het hier wel over de iPhone 3G en niet een gejailbreakte 2G.. Zodra er een jailbreak overheen zit dan is de iphone niet meer stabiel.. betrouwbaarheid acht ik hoger dan functionaliteit.. Overigens gebruik ik de iPhone prive voor bellen/internet/muziek/filmpjes/apps.. Voor zakelijk zou ik hem niet gebruiken doordat custom applicaties niet makkelijk gedraaid erop kunnen worden..

Door Tweakers user flippy, zondag 29 maart 2009 23:29

gelukkig is er nog steeds geen reden om mijn 3310 weg te doen dus... :+

Door Tweakers user mezstah, maandag 30 maart 2009 12:24

@Flippy die telefoon is legendarisch overleefde alles :)

Reageren is niet meer mogelijk